Дисципліна «Основи стандартизації та контролю якості харчової продукції» належить до циклу професійної підготовки ОПП, є нормативною фахово-орієнтованою дисципліною, що формує компетентності з контролю якості, стандартизації та безпечності харчових продуктів:
- вона безпосередньо пов’язана з майбутньою професійною діяльністю здобувачів освіти у сфері харчових технологій;
- забезпечує формування фахових компетентностей, передбачених стандартом освіти:
- знання системи стандартизації, сертифікації та метрології;
- вміння застосовувати нормативну документацію;
- здійснювати контроль якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції;
- дисципліна інтегрує базові знання з технології, мікробіології, хімії та безпеки харчових виробництв, і є теоретико-практичною основою для вивчення спеціальних технологічних дисциплін.
- Викладач: Комендант О.В.